06-02-2024 10:04:10
Antre Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Antre Dekorasyonu Nasıl Yapılır? Püf Noktaları Nelerdir?

Evlerimizin karşılama mekanı olan antreler, gelen kişilere eviniz hakkındaki ilk izlenimi veren mekanlardır. Bu sebeple antre dekorasyonunuzun nasıl olduğu oldukça önemlidir. Ev dekorasyonu yapılırken salon, yatak odası, misafir odası gibi alanlarla kıyaslandığında antreler daha geri planda kalmakta ve üzerine çok da düşünülmemektedir. Ancak tarzınıza uygun, doğru bir antre dekorasyonu sayesinde hem evinizdeki depolama alanını artırabilir hem de evinize sıcak bir giriş sağlayabilirsiniz. Antrenizin dekorasyonunu nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız endişelenmeyin, sizlerle birlikte antre dekorasyonuna dair tüm püf noktaları tek tek inceleyeceğiz. Böylece siz de misafirleriniz için mükemmel bir karşılama mekanına sahip olabileceksiniz.

Ev Giriş Antre Dekorasyonunda Temel İlkeler Nelerdir?

Eve giriş mekanları olan antre denildiğinde hemen herkesin aklına portmantolar ve ayakkabılıklar gelmektedir. Antreler dışarıdan geldiğimizde ilk girilen yer olduğu için mont, ceket, kaban gibi dış giyim ürünlerini ya da şemsiye ve çanta gibi aksesuar ve eşyaları üstünüzden çıkartıp bırakabileceğiniz bir alan gereklidir. Bu noktada yardıma portmantolar koşmaktadır. Antrenizin boyutlarına uygun bir portmanto tercih ederek ekstra bir depolama alanı oluşturabilirsiniz. Portmanto seçimini yaparken tercih edeceğiniz modelin evinizin genel tarzıyla uyumlu olmasına dikkat ederseniz çok eviniz bir bütün halinde güzel gözükecektir. Portmantonun yanı sıra portmantoya dahil ya da ondan ayrı bir ayakkabılık da düşünmelisiniz. Ayakkabılık seçerken ise koku ve diğer hijyen problemlerinin önüne geçebilmek için seçeceğiniz mobilyanın hava alabilen bir model olmasına dikkat ediniz.

Duvar Dekorasyonu: İlk İzlenimleri Nasıl Yaratabilirsiniz?

Antreler ister uzun ince olsun, ister kare olsun mutlaka boş duvarlar barındırırlar. Özellikle antrenizde büyük bir duvar varsa bu duvarın boş kalması hoş gözükmeyecektir. Tarzınıza ve mobilyalarınıza uygun dekoratif tablolar kullanarak evinize gelen misafirleriniz için çok şık bir ilk izlenim yaratabilirsiniz. Ya da bir ayna ve dresuar mobilyasından oluşan kombin ile hem anahtarlarınızı bırakabileceğiniz hem de evden çıkmadan kendinize şöyle bir bakabileceğiniz bir alan oluşturabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise ailenizin ve sizin sevdiğiniz fotoğrafları çerçeveleterek antrenizde kullanabilir, böylece keyifli bir alan yaratabilirsiniz.

Antre Dekorasyonu Nasıl Yapılır  
Antre Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Mitra Dresuar

Antre Hol Dekorasyonunda Mobilya Seçimi ve Düzenleme İpuçları

  • 1. Antreler eve giriş mekanları olduğu için dışarıdan gelen kişinin çantasını, ayakkabısını ve ceketini koyabileceği depolama alanlarını es geçmemelisiniz. Uygun bir portmanto, askılık ya da ayakkabılık seçerek antrenizde bu mobilyalara mutlaka yer verin.
  • 2. Ayakkabı giyip çıkartırken oturabileceğiniz ya da elinizde poşetlerle dışarıdan geldiğinizde kısa süreli olarak üzerine alışveriş poşetlerini koyabileceğiniz bir puf tercih edebilirsiniz. Böylece alanı daha işlevsel kullanmış olursunuz.
  • 3. Büyük mobilyaları seçtikten sonra dekoratif tablolar, çerçeveler, anahtarlık ya da vazo gibi dekoratif objeler seçerek antre mekanınızda daha sıcak bir hava yaratabilir ve böylece antrelerinizi kendi tarzınıza göre dekore edebilirsiniz.

Modern Antre Dekorasyonunda Minimalist Yaklaşım ve Ayna Kullanımı

Son dönemlerde minimalizm hayatın her alanında olduğu gibi tasarım ve dekorasyon konusunda da sıkça tercih edilen bir tarz olarak karşımıza çıkmaktadır. Eğer fazla eşyadan hoşlanmıyorsanız, dekoratif tablolar ya da çeşitli objeler size hoş gelmiyorsa, ortamda eşya sayısı arttıkça oranın karmaşıklaştığını düşünüyorsanız minimalist yaklaşım tam da size göre olabilir. Dekorasyon için illa ki çeşit çeşit ürün kullanmanıza hiç gerek yok. Antrenizi dekore ederken şık bir ayna tercih etmeniz durumunda aynayı hem evden çıkmadan üstünüze ya da makyajınıza bakmak için işlevsel bir biçimde kullanabilir hem de mekanınıza derinlik katarak antrenizin daha hoş gözükmesini sağlayabilirsiniz.

Antre Dekorasyonu Nasıl Yapılır Antre Dekorasyonu Nasıl Yapılır

Ibiza Dresuar

Antre Tavan Dekorasyonu: Farklı Bir Bakış Açısı

Antrelerinizin duvarlarını tablolar, aynalar ve çerçevelerle nasıl dekore edeceğinizi artık biliyorsunuz. Ancak tavan dekorasyonu konusunda bir fikriniz olmayabilir, çünkü tavan dekorasyonları genelde pek de düşünülmeyen şeylerdir. Bu sebeple eğer antrelerinizde farklı bir bakış açısı kullanarak tavan dekorasyonu yaparsanız evlerinizi çok farklı ve özgün bir şekilde dekore edebilirsiniz. Tavan dekorasyonlarında isterseniz özel alçıpan paneller kullanabilirsiniz. İstediğiniz şekle göre yaptırabileceğiniz alçıpan ya da kartonpiyer paneller tarzınızı yansıtmanıza yardımcı olabilir. Diğer bir seçenek için farklı avizeler, spor ya da led ışıklar kullanmak olabilir. Bun fikirlerden çok daha farklı bir fikir arıyorsanız ise antrenizin tavanını beyazdan farklı bir renge boyayarak bambaşka bir giriş mekanı elde edebilirsiniz.

Antre Boyutlarına Göre Dekorasyon Önerileri

Her evin boyutu, şekli ve büyüklüğü birbirinden farklı olduğu için antrelerinizin boyutları da çeşitlilik gösterebilir. Doğru bir antre dekorasyonunun en önemli kuralı öncelikle antrenizin boyutlarını ve şeklini iyi analiz etmektir. Bunun için elinize bir kağıt, bir kalem ve bir metre alarak işe başlayabilirsiniz. Metre ile ölçtüğünüz uzunlukları kağıda aktararak antrenizin minik ölçekli bir krokisini çıkartabilirsiniz. Bu kroki sayesinde antrenizin şekli ve büyüklüğü daha rahat algılanabileceği için dekorasyon ürünlerini seçerken çok daha rahat edeceksiniz. Ayrıca krokiye bağlı olarak yapacağınız tercihler de antrenize tam uyum sağlayacağı için bu şekilde çalışarak en doğru antre dekorasyonu sonucuna ulaşabilirsiniz.

Dar Antre Dekorasyonu: Küçük Alanları Nasıl Daha Geniş Gösterebilirsiniz?

Eğer dar bir antreniz varsa dekorasyon konusunda çok dikkatli olmalısınız. Çünkü zaten küçük ve dar olan bir alanı gereksiz eşyalar ile doldurursanız antreniz boğucu bir hale gelebilir. Dar antrelerde büyük portmantolar yerine duvara asabileceğiniz askılıklar kullanmanız yer açısından size avantaj sağlayacaktır. Benzer şekilde büyük ayakkabı dolapları yerine ince ayakkabılıklar ya da ahşap raf sistemleri kullanarak dolapların getirdiği o ağır görünümden kurtulabilirsiniz. Dar antrenizde kullanacağınız aynalar mekana derinlik katacağı için antrenizi daha büyük gösterebilir. Dekorasyon sırasında beyaz, bej ya da açık ahşap tonlarında renkler kullanarak da antrelerinizi olduğundan daha geniş ve büyük gösterebilmeniz mümkündür.

Geniş Antre Dekorasyonu: Boşluğu Nasıl Doldurabilir ve Şık Hale Getirebilirsiniz?

Geniş alanlar dar alanlara göre daha kolay dekore edilebilir gibi görünse de aslında dekore etmek biraz daha zor olabilir. Bir mekan çok büyük olduğunda içerisini dolduracak parçaların birbiriyle uyumu çok önemlidir. Antrenizin çok boş kalmasını önlemek için uygun bir duvara büyük bir dolap yaptırabilirsiniz. Bu dolap portmanto ve ayakkabılık görevinin yanı sıra evinizde var olan fazla eşyalarınızı koymak için de size depolama alanı sağlayabilir. Eğer çok geniş bir antreniz varsa bir köşesini çamaşır bölümü olarak ayırabilirsiniz. Çamaşır makinesi, kurutma makinesi, ütü masası, kirli sepeti gibi eşyaları koyabileceğiniz bu alanı sürgülü bir dolap kapağı ya da kapı ile kapatarak kötü görüntüden de kaçınabilirsiniz.

Kare Antre Dekorasyonu: Denge ve Uyumun Sırları

Kare bir antreniz varsa mekanda denge ve uyumu sağlamanız gerekir. Denge ve uyumu sağlamanın en güzel yolu ise evinizin genel dekorasyon tarzını antrede de devam ettirmektir. Özellikle salonunuzda var olan renk tonlarını antrenizde de kullanarak iki mekanı birbiriyle uyumlu hale getirebilirsiniz. Böylece evinize gelen misafirleriniz antreden geçip salona giderken tam bir uyum göreceklerdir. Renklerin yanı sıra benzer dokular ve mobilya malzemeleri de kullanarak salon ve antreniz arasındaki uyumu arttırabilirsiniz.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.