28-02-2024 10:03:23
Puf Nedir

Ev Dekorasyonunda Çok Yönlü Bir Parça: Puf Nedir ve Kullanımı

Çok yönlü kullanımları ile evin her alanında kullanılmaya uygun olan puflar, kolçaksız ve sırtsız oturma mobilyalarıdır. Koltukların kapladığı alana kıyasla çok daha az yer kaplarlar. Yatak odaları, salonlar, çalışma odaları ve evin diğer tüm alanlarında kullanılmaya uygun parçalardır. Kompakt ve işlevsel tasarımlara sahip olan puflar,  markiz mobilya ismi ile de bilinmektedir. Ev dekorasyonunda puf kullanımı birçok alternatifle farklılaştırılabilir. Farklı odalarda birbirinden farklı işlevlerde kullanılabildikleri gibi aynı zamanda küçük olmaları sebebiyle oldukça da hafif mobilyalardır. Bu nedenle de evin her köşesinde rahatça hareket ettirebilir ve pufunuzu bir odadan diğer bir odaya kolayca taşıyarak istediğiniz alanda kullanabilirsiniz.

Puf Nedir? Tasarım Özellikleri ve Çeşitleri

Puflar tasarımsal olarak bir tabure ya da sehpa gibi dört ayak ve bir tabladan oluşan mobilyalardır. Ancak bir tabure ya da sehpadan farklı olarak genellikle koltuklar gibi süngerler ve kumaşlardan oluşurlar. Tasarım, renk, boyut ya da biçim olarak birbirinden farklı onlarca çeşidi olan puflardan sizin zevkinize en uygun modeli bulmak tamamen size kalmış durumdadır. Tasarımsal olarak genellikle dört ayak üzerinde duran puflar bazen demir iki ayaktan da oluşabilmektedir. Bunun yanı sıra spor, şık, elegan ya da bohem gibi farklı tarzlara uygun puf çeşitleri bulmak da mümkün olmaktadır.

Pufun Ev Dekorasyonundaki Yeri

Ev dekorasyonunun büyük bir bölümünü mobilyalar oluşturmaktadır. Mobilyalar evdeki diğer tamamlayıcı aksesuarlara oranla çok daha büyük eşyalar oldukları için ev içerisinde de en çok onlar göze çarpmaktadır. Koltuk, televizyon ünitesi, yatak ya da gardrop gibi büyük eşyaların tamamlayıcıları ise sehpa, puf, dekoratif objeler, halı ve perde gibi daha küçük boyutlu eşyalardır. Bu küçük boyutlu tamamlayıcı eşyalardan biri olan puflar doğru şekilde, uygun yerde, belli bir amaca yönelik ve tarzınıza uygun bir biçimde kullanıldığında dekorasyonunuza büyük bir katkı sağlamaktadır.

Puf Ev Dekorasyonu Kullanım Alanları

Hafif ve kompakt puf tasarımları ile tüm evlerin gözdesi olan puf mobilyalar ev dekorasyonunun hemen hemen her alanında karşımıza çıkabilmektedir. Aynı evin içerisinde yatak odası, salon, mutfak, oturma odası, yemek odası, çalışma odası, çocuk odası, antre, giyinme odası ve hatta banyolarda bile kullanılabilen puflar sayesinde tek bir mobilyayı evin hangi alanında ihtiyaç duyarsanız o alanda kullanma imkanınız olacaktır. Yatak odası pufu ve oturma odası pufu en çok aranan ürünler arasındadır. Böylece hem evde joker bir mobilya bulundurmuş olursunuz, hem de birden fazla farklı işlevde mobilya almak yerine tek bir mobilya satın alarak bütçenizden tasarruf etmiş olursunuz.

Oturma Odaları, Yatak Odaları ve Diğer Alanlarda Puf Kullanımı

Puflar, dekorasyonda hem şıklığı hem de işlevselliği bir araya getiren çok yönlü mobilyalardır. Oturma odalarında, yatak odalarında hatta koridorlarda kullanılabilecekleri gibi, farklı renk ve desen seçenekleriyle dekorasyona hemen uyum sağlayabilirler. Dekorasyonda puf kullanımı sayesinde odanızın havasını değiştirerek sofistike bir ortam oluşturabilirsiniz.

  • 1. Oturma odalarında puflarınızı ekstra bir oturma alanı olarak kullanabileceğiniz gibi aynı zamanda gerekli olduğu durumlarda bir sehpa olarak da kullanabilirsiniz.
  • 2. Yatak odalarınızda kullanacağınız pufları yatağınızın ayak ucuna yerleştirerek üzerinizden çıkardığınız kıyafetlerinizi ya da sabah uyandığınız gibi giymek isteyeceğiniz sabahlığınızı koyabilirsiniz.
  • 3. Çalışma odanızda oluşturacağınız bir kitap okuma köşesinde puflarınızı oturma elemanı olarak kullanabilirsiniz.
  • 4. Antrelerde kapıya yakın bir yerde konumlandıracağınız pufların üzerine dışarıda geldiğinizde elinizdeki poşetleri bırakabilir ya da dışarı çıkmadan önce pufa oturarak ayakkabılarınızı rahatlıkla giyebilirsiniz.
  • 5. Giyinme odanızda yer verebileceğiniz pufları ise odada giyinip soyunurken üzerine oturmak için kullanabilirsiniz.

Malzeme, Renk ve Boyut Açısından Puf Seçimi Nasıl Yapılır?

Puf mobilyalar tasarım olarak birbirinden farklı olduğu gibi renk ve boyut açısından da birbirinden farklı olabilir. Hemen hemen istediğiniz tüm renklerde puf bulmanız mümkündür. Puf satın almadan önce renk seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken temel husus, alacağınız pufun evinizdeki diğer mobilyalarla uyumu olmalıdır. Örneğin salonda kullanacağınız bir pufun rengini seçerken koltuklarınızla uyumlu bir renk olmasına dikkat etmelisiniz. Puf satın alırken boyut konusunun renk konusundan biraz daha önemli olduğu söylenebilir. Özellikle küçük bir eviniz ya da odanız varsa satın alacağınız pufun odada çok büyük durmaması için pufu koymayı düşündüğünüz alanın ölçülerini mutlaka önceden alınız. Aldığınız bu ölçüleri göz önünde bulundurarak pufunuzun boyutlarına karar verebilirsiniz.

Puf Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

  • 1. Satın alacağınız pufun evinizin genel dekorasyonu ve renk tonları ile uyumlu olmasına özen gösteriniz. Böylece mobilyalarınız bir bütün halinde gözükecektir.
  • 2. Pufları evin her yerinde kullanmak mümkündür ancak eğer siz özellikle tek bir oda için puf satın alacaksanız odada pufun koyulacağı alanın büyüklüğünü öncesinden seçmeniz gerekebilir.
  • 3. Evcil hayvanlarınız ya da küçük çocuklarınız varsa evdeki mobilyaların hızlı kirlenme ya da zarar görme ihtimalleri daha fazladır. Bu nedenle satın alacağınız pufun kumaşının kolay temizlenebilir bir kumaş olmasına dikkat ediniz. Eğer takılıp çıkarılabilen bir kılıfa sahip olan puflardan tercih ederseniz hem temizliği daha pratik olacaktır hem de herhangi bir sebeple zarar gördüğünde değişimini yapmanız daha düşük bir maliyet gerektirecektir.

Puf Fonksiyonelliği ve Pratik Kullanımı

Pufların evin her odasında kullanılabildiğini daha önceden de konuştuk. Küçük ve kompakt mobilyalar olan puflar oturma, dinlenme, üzerine eşya bırakma ya da sadece dekoratif amaçla kullanılma gibi pek çok işleve sahiptir. Taşınmasının pratik olması ve koltuk gibi daha büyük oturma elemanlarına göre çok daha az maliyetli oluşu gibi sebeplerle pek çok kişi tarafından da tercih edilmektedirler. Fonksiyonel mobilya puf, küçük olması, daha az maliteli olması ve çoğu alana uyum sağlamasıyla ilgi çeken bir mobilyadır. 

Depolama Alanı Olarak Puf Kullanımı ve Taşınabilirlik

Puf denildiğinde akla ilk gelen şey bir oturma alanı olsa da puflar çok şık bir depolama alanı da olabilir. Özellikle alt kısmı sandıklı olan puflar sizlere dolaplarınıza sığdıramadığınız tüm eşyalarınız için ekstra bir alana sahip olma şansı sunar. Yatak odalarınızda kullanacağınız sandıklı pufların alt kısmını nevresim, yastık ya da yorgan gibi tekstil ürünlerini depolamak için kullanırken üst tarafında ise oturup kıyafetlerinizi rahatlıkla giyip çıkartabilirsiniz. Benzer şekilde çalışma odalarınızda sandıklı ya da alt kısmı raflı olan bir puf kullanarak alt kısmında minik bir kütüphane oluştururken üst kısmında oturup keyifle kitabınızı okuyabilirsiniz.

Pufun Dekorasyona Katkısı ve Stil Önerileri

Çok amaçlı olan pufların geniş kullanım alanlarının yanı sıra evinize diğer bir katkısı da tüm dekorasyonunuzu bütünleştirebilecek bir parça olmasıdır. Örneğin keten kumaşlı koltuklar, ahşap bir televizyon ünitesi ve ahşap sehpalar kullandığınız salonunuza ahşap ayaklara sahip ve üzerindeki sünger kısmı keten kumaşla kaplı bir puf satın alarak diğer mobilyalarınızı birbiri ile bütünleştirebilirsiniz. Böylece odanızda ya da salonunuzdaki tüm mobilyalar bit bütün halinde gözükecek ve aynı zamanda oturma ya da depolama için ek bir mobilyaya da sahip olabileceksiniz.

Farklı Dekorasyon Stilleri ile Puf Kombinasyonları

Puflar genellikle spor tarzda döşenmiş evlere uygun mobilyalarmış gibi düşünülür, ancak durum böyle değildir. Şık, elegan, bohem, İskandinav ve aklınıza gelebilecek diğer tüm iç mekan tasarım stillerine uygun puf bulmak mümkündür. Puflar, üzerlerindeki kumaşlar ya da ayaklarının üretildiği malzeme gibi pek çok fark barındırır ve bu farklar sayesinde kendi stilinize en uygun pufu bulmanız mümkündür. Koltuk takımlarınızla, yatak odası mobilya takımınızla ya da antrenizde bulunan portmantoyla uyumlu puflar satın alarak eviniz için birbirinden farklı dekoratif puf kombinasyonları elde edebilirsiniz.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.