06-02-2024 09:05:04
Evcil Hayvan Dostu Ev Dekorasyonu

Evcil Hayvan Dostu Ev Dekorasyonu: Şık ve Fonksiyonel Çözümler

Evcil hayvan sahibi kişiler için oldukça önemli bir konu olan evcil hayvan dostu ev dekorasyonu konusu bazen kafa karıştırıcı olabilir. Eğer bir evcil hayvanınız varsa evinizi dekore ederken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunduğunu unutmamalısınız. Kendi zevkinize ve tarzınıza uygun dekorasyon ürünleri seçerken aynı zamanda bu ürünlerin evcil hayvan dostlarınız için güvenli bir ortam oluşturmasını da sağlamanız gerekir. İkisini aynı anda yapmak bazen imkansız gibi görünse de bazı ipuçlarına dikkat ederek evinizi hem şık hem de evcil hayvan dostu olacak şekilde dekore edebilirsiniz. Evcil hayvan dostu dekorasyon ve şık dekorasyonun tüm püf noktalarını öğrenmek için yazımızın geri kalanını dikkatli okumanızı tavsiye ederiz.

Evcil Hayvanlar için Güvenli ve Rahat Alanlar Yaratmak

Evinizde bir evcil hayvan dostunuz varsa artık bir ev arkadaşınız var demektir. Nasıl ki ev arkadaşınız olduğunda evi hem sizin hem de ev arkadaşınızın rahat edeceği şekilde dekore ediyorsanız, evcil bir dostunuz olduğunda da durum aynı şekilde olmalıdır. Evcil hayvanınızın yaşadığı ortamın onun için güvenli olması çok önemlidir. Bu sebeple evinize satın alacağınız mobilya ve aksesuarların onun sağlığını tehdit etmeyecek ürünler olmasına özen göstermelisiniz. Güvenliğim yanı sıra evcil hayvan dostunuzun evinizde rahat bir şekilde yaşayabilmesi için ona uygun evcil hayvan mobilyaları, oyuncakları ya da aksesuarları da almalısınız. Örneğin kedi ya da köpek sahibiyseniz onlar için üretilmiş minder ve yataklar tercih edebilirsiniz. Eğer kuşunuz varsa kafesinde onu eğlendirecek salıncak ya da ayna gibi aksesuarlar satın alabilirsiniz.

Evcil Hayvan Dostu Ev Dekorasyonu Evcil Hayvan Dostu Ev Dekorasyonu

Kolay Temizlenebilir ve Dayanıklı Mobilya Seçimleri

Evcil hayvan dostlarınız bazen isteyerek ya da istemeden ortalığın biraz dağılmasına sebep olabilir. Bu sebeple evinizde tercih edeceğiniz mobilyaların kolay temizlenebilir ve dayanıklı olması önemlidir. Evcil hayvanlarınızın en çok kirlettiği şeylerden biri halılar olduğu için evinizde kullanacağınız halıların ince ve makinede yıkanabilir ölçülerde olmasına dikkat edebilirsiniz. Böylece herhangi bir kaza yaşanması durumunda halınızı kolayca çamaşır makinesine atarak temizleyebilirsiniz. Benzer şekilde kılıfları çıkartılarak yıkanabilen koltuklar tercih ederseniz koltuklarınızı da kendiniz temizleyebilirsiniz. Böylece hem siz sürekli temizlik stresi yaşamazsınız hem de her seferinde halı ya da koltuk yıkatmanın maliyetinden kurtulursunuz. Masa, sehpa, sandalye gibi mobilyalarınızı satın alırken ise sağlamlıklarına mutlaka dikkat ediniz. Kolay kırılmayacak malzemelerden üretilen dayanıklı ve kaliteli mobilyaları tercih edebilirsiniz.

Pet Dostu Kumaşlar ve Malzemeler

Evcil hayvanların istemeden en çok zarar verdiği eşyalar kumaş malzemeye sahip koltuklardır. Bu zararın önüne geçebilmek için ise tercih edebileceğiniz bazı kumaş türleri mevcuttur. Pet dostu mobilya ve kumaşların detayları için okumaya devam edin. 

  • 1. Kot kumaşlar: Spor bir tarzınız varsa kot kumaşlar sizin için en doğru seçenek olabilir. Genellikle herkes tarafından tercih edilmeyen bir kumaş olması sebebiyle de kot kumaş tercih etmeniz durumunda kendinize özgü bir tarz yaratabilirsiniz. Sert bir yapıya sahip olduğu için çizilmeye ve yırtılmaya karşı dayanıklıdır.
  • 2. Süet kumaşlar: Süet kumaş da tıpkı kot gibi yırtılma ve çizilmelere karşı dayanıklı bir kumaş tipidir. Ayrıca yıkanabilir versiyonlarını tercih etmeniz durumunda temizlik konusunda da oldukça rahat edebilirsiniz. Evcil hayvan dostu kumaşlar her zaman işinizi kolaylaştırır. 
  • 3. Mikrofiber kumaşlar: Yıkanabilir bir kumaş türü olan mikrofiber kumaşlar üzerine dökülen sıvıyı da emebildiği için evcil dostunuzun salyaları için de iyi bir çözüm olacaktır.

Evcil Hayvanların İhtiyaçlarına Uygun Mobilya Düzenlemeleri

Evcil hayvan dostlarınızın günlük hayatını geçirirken ihtiyaç duyduğu bazı eşyalar vardır. Bu eşyalar yatak ya da minder gibi uyurken kullanabileceği mobilyalardan tuvalet için kullanılacak kedi kumu kutularına kadar geniş bir yelpazede bulunurlar. Bu gibi zorunlu ihtiyaçların yanı sıra bir de evcil hayvanlarınızın hayatına renk katacak ve onları evin bir üyesi olarak hissettirecek bazı mobilya tercihleri de yapabilirsiniz. Evcil hayvanlar için ev düzenlemesi sevimli dostlarımız için kolaylık ve sıcak bir ortam oluşturacaktır. Örneğin evcil hayvanınız için üretilmiş küçük boyutlu berjer koltuklardan satın alarak salonlarınızda onlara ait bir koltuk bulundurabilirsiniz. Böylelikle hem ona özel bir alan açmış olursunuz hem de evcil dostunuzla keyifli bir vakit geçirebilirsiniz.

Evcil Hayvan Temalı Dekorasyon Fikirleri

Hayvanseverlerin hemen hemen hepsi evlerinde evcil hayvan temalı aksesuar ve mobilyalara yer vermektedir. Halı, kilim gibi eşyalar için en çok tercih edilen figür kedi olmaktadır. Bunun yanı sıra fil şeklinde biblolar, baykuş desenli kırlentler, kuş figürlü saatler ve daha sayamayacağımız farklı hayvan şekli bulunan tablolar da hemen her evde görülmektedir. Temaların yanısıra pet dostu ev aksesuarlarını da tercih ederek sevimli arkadaşlarımıza bir jest yapmış olursunuz. Siz de evcil hayvan temalı bir dekorasyon ile evcil hayvanlarınıza olan sevginizi evinize daha fazla yansıtabilirsiniz.

Evcil Hayvanlara Uygun Zemin ve Halı Seçimleri

Evcil hayvan dostunuz genellikle oldukça hareketli ve oyuncu bir yapıya sahip olabilir. Etrafta koşuşturmak, yuvarlanmak ya da tırnaklarını bir şeylere geçirerek oyun oynamak onun günlük aktivitelerindendir. Bu sebeple zemin ve halı seçiminde mutlaka onun günlük aktivitelerini göz önünde bulundurmalısınız. Örneğin kedi ya da köpeğinizin koşarken kayıp düşmemesi ve kendine zarar vermemesi için kaydırmaz tabanlı halılar tercih etmelisiniz. Ayrıca özellikle kediler tırnaklarını törpüleme iç güdüsüyle halı ve kumaşlara sürtmeyi çok sevdikleri için evinizde kullanacağınız halıların peluş ya da uzun tüylü halılar olması önerilmez. Peluş halılar yerine sentetik kısa tüylü halılar daha doğru bir seçim olacaktır. Evcil hayvan olan evlerde temizlik çok önemli olacağı için kola süpürülen ve yıkanan bir halı tercih etmelisiniz. Böylece hem tüy problemi yaşamazsınız hem de eviniz her zaman temiz kalabilir. Evcil hayvan dostu zemin seçenekleri ise mümkün olduğunca leke tutmayacak, suya dayanıklı ve çok açık olmayan renklerde tercih etmeniz gerekir.

Pratik Temizlik ve Bakım İpuçları

  • 1. Kolay temizlenebilen ve sudan etkilenmeyen bir zemin tercih edin.
  • 2. Koltuk kumaşlarınızın evcil hayvanlara uygun şekilde üretilmiş sert ve kolay yırtılmayan kumaşlardan üretilmiş olmasına özen gösterin. Koltuklarınızın istediğinizde çıkartıp yıkayabileceğiniz kılıfları olması sizin için avantaj olacaktır. Kolay temizlenebilir mobilyalar bu alan için oldukça önemlidir. 
  • 3. Çamaşır makinesinde yıkayabileceğiniz ince ve makinede yıkamaya uygun malzemeden üretilmiş halılar seçebilirsiniz. Böylece halı yıkatma maliyetinden de kurtulmuş olursunuz.
  • 4. Tüy problemini ortadan kaldırmanın en kolay yolu kolay süpürülebilir halı tercih etmektir. Bu nedenle peluş ya da uzun tüylü halılar yerine kısa tüylü sentetik halılar tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır.
  • 5. Siz evde yokken evcil hayvanınızın kısıtlanmadan evde hareket edebilmesi için koltuklarınızın üzerine mikro fiber koltuk örtüleri örtebilirsiniz.

Evcil Hayvanların Güvenliği için Dekorasyon Önerileri

Evcil hayvan dostunuzun olması çok güzel bir şey olsa da aynı zamanda çok büyük sorumluluk getirmektedir. Hem bir evi hem de bir hayatı paylaştığınız evcil hayvanınızın evde güvenle yaşayabilmesi için evinizde bazı dekorasyon kurallarına uymanız gerekebilir. Evcil hayvanınızın istemeden kendini yaralayabileceği kesici delici tüm aletleri onların ulaşamayacağı çekmecelere kaldırmalısınız. Ayrıca cam biblo ya da çerçeve gibi düşürüp kurabilecekleri ve sonrasında kendilerini yaralayabilecekleri dekoratif objeleri de çok dikkatli yerleştirmenizi ve hatta mümkünse sabitlemenizi öneririz. Evcil hayvanınızın kendini rahat hissedebilirsin için onu huzursuz edebilecek ya da tehlikede hissettirecek eşyalar varsa bunları da evinizden uzaklaştırmanız gerekebilir. Mutfak dolapları, vitrin gibi alanlara takacağınız çocuk kilitleri ise evcil hayvan güvenliği için önemli bir püf noktadır. Evde hayvan bakımı güzelliklerinin yanında her zaman emek ve dikkat isteyen bir süreçtir. 

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.