06-02-2024 10:20:50
Retro Stil Ev Dekorasyonu

Modern Retro Stilde Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Evini modern retro bir stilde dekore etmek isteyenler buraya! Nostaljiyi ve modern tarzı birbiriyle harmanlayan modern retro stili günümüzde çokça rağbet görmektedir. Retro dekorasyon, geçmişte ilgi görmüş eşyaların günümüz ev dekorasyonunda yeniden hayat bulmasıdır. Bulunduğu ortama nostaljik bir hava katan bu ev stilinde, amaç eski eşyaları bilinçli olarak modern dekorasyona entegre etmek. Retro stili kendi tarzınızla karıştırıp ortaya farklı ve cezbedici bir dekorasyon türü çıkarabilirsiniz. Böylece eviniz hem retro bir hava yayarken modernlikten de hiç ödün vermeyecek. "Peki bu modern retro stilini kendi evimize nasıl uygulayabiliriz?" diyorsanız yazımız tam size göre!

Modern Retro Stil Nedir?

Modern retro stil, modası geçmiş bir stilin modern tarzla birleşmesinden ortaya çıkar. Böylece, retro stil modern yaşamımızda tekrardan hayat bulur. Bir eşyanın retro olması için illa ki eski olmasına elbette gerek yok. Nitekim, bazı yeni ürünler retro havası katılarak üretilmektedir. Bu yüzden "Benim retro sayılacak kadar eski bir ürünüm yok." diye endişelenmeyin. Retro tarz diğer tarzlara kıyasla daha şık ve zarif olduğu için özellikle giyim ve ev dekorasyonunda çok tercih edilmektedir. Özellikle ev dekorasyonunda sık sık tercih edilen retro tarz, evlere nostaljik ve şık bir hava katmaktadır. Retro tarz, pek çok insan tarafından beğenildiği ve uygulandığı için "Modern Retro" adı altında her gün yüzlerce ürün üretilmektedir. Bu retronun modernlikle buluştuğu gözde kanepeler, puflar, avize ve daha nice mobilyalar retro severlerle buluşmaya devam ediyor.

Retro Stil Ev Dekorasyonu Retro Stil Ev Dekorasyonu

Retro Koltuk Takımı

Eski ve Yeniyi Birleştirin: Modern Retro Ev Dekorasyonu İçin İpuçları

Retro stili modern hayatla birleşince ev dekorasyonu için muazzam bir seçenek ortaya çıkıyor: Modern retro stil! Evinizi modern retro tarzı ile dekore etmek istiyorsanız, işte sizin için birkaç kritik ipuçları:

Evinizde retro bir görünüme sahip olmak istiyorsanız, ilk adımda nostaljik havası olan bir ev eşyası ile başlayabilirsiniz. Örneğin; eski bir abajur, çevirmeli klasik bir telefon, antika bir gramofon veya birkaç plak. Bu tarz retro eşyalar evinizin buram buram nostalji kokmasını sağlayacaktır. Elbette ki tek bir retro eşya ile sınırlı kalmayıp pek çok nostaljik ürünü bir arada kullanarak retro görünümü elde edebilirsiniz. Örneğin, turkuaz ve pembe renkli bir kanepe takımını krom kaplı siyah bir masa ile bütünleyebilir, kristal retro bir avize ile de ortamı retro şenliğine döndürebilirsiniz.

Modern Retro Ev Dekorasyonunda Hangi Renkler ve Desenler Ön Plandadır?

Müjde! Modern retro stilde renkler ve desenler konusunda cesur ve özgür olabilirsiniz. Retro stilin geniş bir renk ve desen yelpazesi olması ile birlikte, en çok tercih edilen renkler hardal sarısı, yeşil, pembe, turuncu, kırmızı ve mordur. Retro stili elde etmek istiyorsanız, parlak ve göz alıcı renklere daima yer vermelisiniz. Retro denildiğinde ise akla geometrik desenler, irili ufaklı çiçek desenleri, örgü ayrıntılı desenler ve de abstract desenler gelir. Berjer, kanepe, duvar kağıdı veya tablolarınızın desenlerini bu listeye göre seçebilirsiniz.

Modern Retro Ev Dekorasyonunda Hangi Yıllardan İlham Almalıyım?

Retro genel olarak 1960 ve 1970 yıllarının izlerini taşır ancak bu yıllarla sınırlı kalmak zorunda değilsiniz. Bir ürünün retro sayılabilmesi için en az on beş veya yirmi yıl öncesine ait olması gerekir. Bu yüzden 15 yıl öncesinden başlayarak herhangi bir yıldan ilham alabilir ve evinize bu yılın havasını katabilirsiniz. Modern retro, ev dekorasyonumuzda bize farklı dönemlerden eşyaları bir araya getirme fırsatı verir. Örneğin, retro bir görünüme sahip şık bir pufu, büyükannenizin 1950'lerde kullanmış olduğu bir masa ve 1960 havası veren bir vazo ile tamamlayabilirsiniz.

Retro Tarzı Oturma Odası Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Oturma odası evimizin köşe taşıdır diyebiliriz. Evimizi en iyi anlatan etken oturma odamızın dizaynı ve dekorasyonudur. Bu yüzden oturma odasının şık ve eşsiz olmasına özen gösteririz. Retro tarzını seviyor ve oturma odanıza bir farklılık katmak istiyorsanız, retro tarzı oturma odası için hemen harekete geçin. Retro tarz size içinde bulundurduğu geniş renk ve desen yelpazesiyle hem şık hem de eşsiz bir oturma odası sunabilir. Odanızın duvarlarını çarpıcı renklerle geometrik şekilli duvar kağıtları ile donatabilir ve bu ambiyansı retro  koltuk modelleri ile tamamlayabilirsiniz. Duvara asacağınız retro bir tablo, sehpanızın üzerini süsleyebileceğiniz antik bir vazo ve nostaljik bir avize ile oturma odanızın retro modern görüntüsünü destekleyebilirsiniz. Siyah beyaz geometrik desenleri olan bir kanepe takımını hardal sarısı yastıklarla renklendirebilir ve bu sayede oturma odanıza retro bir hava katabilirsiniz. Retro tarzını göz önünde bulundurduğunuzda, duvar kağıtlarının canlı ve parlak olması ve koltuklarınızın retro desenlerle kaplı olması dikkat edilmesi gereken hususlardır.

Retro Mobilyaları Modern Ev Dekorasyonuna Nasıl Entegre Edebilirim?

İster tüm odanızı retro mobilyalar ile dekore edin, isterseniz de modern şekilde dizayn edilmiş odanızın şıklığını taçlandıracak bir veya iki retro ürün kullanın. Retro mobilyalar şıklığı ve zarifliği ile her türlü kombine ve tarza uyduğu için ev dekorasyonunuza herhangi retro bir ürünü gönül rahatlığıyla katabilirsiniz. Geniş ve ferah bir odanız var ise retro tarzını uygulayabilme olanağınız çok daha yüksek. Ahşap renkli parkelerinizle, turkuaz, mor veya pembe renklerini bir araya getirerek retro stili eviniz dekorasyonunuza entegre edebilirsiniz. Perdelerinizi ise çiçekli veya çizgili seçerek bu bütünlüğü tamamlayabilirsiniz.

Modern Retro Stildeki Aksesuarlarla Nasıl Görsel Bir Denge Oluşturabilirim?

Duvar kağıdınızı ve kanepe takımınızı seçtikten sonra sıra geldi aksesuara. Modern retro tarzı aksesuarlar, odanıza uyguladığınız retro görünümünü tamamlayacak önemli parçalardır. Nostaljik kristal avizeler, dönemin ruhunu yansıtan pop art tablolar, çelik raflar, ahşap dolaplar, renkli ve krom kaplı masalar evinizin retro ruhunu canlandıracaktır.

Modern Retro Stilde Ev Dekorasyonunu Kendi Tarzınıza Nasıl Uyarlayabilirsiniz?

Modern retro stili kendi ev dekorasyonunuza uyarlamak istiyorsanız öncelikle kendi tarzınızdan emin olun. Ne tür renkleri tercih ettiğinizi, hangi desen ve dokuları sevdiğinizi, ahşap ya da çelik yapılı mobilyalardan mı daha çok hoşlandığınıza karar verin. Tarzınız doğrultusunda size en çok uyacak retro mobilya ve aksesuarları seçtikten sonra bu modern yanınızı ve retro ruhunuzu birleştirmeye hazırsınız. Retro tarz kendi içinde çok geniş bir renk ve ürün yelpazesine sahip olduğundan kendi tarzınıza uyacak bir retro mobilyası bulmakta asla zorlanmayacaksınız. Sadelik ve şıklıktan yanaysanız, düz renkli retro mobilyalar seçebilir ve bunu modern tarzınıza entegre edebilirsiniz. Antika bir vazo veya eski bir gramofon, ortamın sadeliğini ve şıklığını bir adım ileriye taşıyacaktır. Gösterişi ve renk cümbüşünü tercih edenlerden iseniz, rengarenk ürünler sunan retro tarz ile kendi tarzınız çok uyuşacaktır. Renkli geometrik şekilli veya çiçekli duvar kağıtlarının yanı sıra, rengarenk pop art tarzı tablolar eğlenceli retro tarzınızı ortaya koyacaktır. Modern retro stil her tarzdan kişiye hitap ettiği için bu eşsiz ve popüler stili kendi tarzınızla harmanlamaktan çekinmeyin!

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.