05-03-2024 15:27:59
Pedli Yatak Nedir

Pedli Yatak Nedir? Pedli Yatak Çift Taraflı Kullanılır mı?

Uzun ömürlü ve kullanışlı bir yatak almak isteyenlerin ilk tercihleri arasında pedli yataklar yer alır. Bunun sebebi pedli modellerde yatağın üstünde ped şeklinde ekstra bir katman bulunmasıdır. Örtü niteliğindeki bu katman yatak üzerinde fazladan, yumuşak bir yüzey oluşturur. Hem fonksiyonellik hem de kolay temizlenebilirlik açısından çeşitli avantajlar sağlayan pedli yatak modelleri sayesinde uyku deneyimizin kalitesini arttırabilirsiniz.

Pedli Yatak Nedir?

Pedli yatak, yatak ile birlikte bir adet yatak pedinin de bulunduğu ürün gruplarıdır. Yatağın üstüne istenildiği zaman çıkarılıp takılabilen bu ped, yumuşak dokusuyla uyku konforunuzu artırır. Aynı zamanda yatağınızın kullanım ömrünü uzatır. Ped olmadan kullanılan yataklarda zaman içinde yüzeyde oluşabilecek deformasyonlar, pedli yatakların ped kısmında tolere edilebilir. Böylece yatağın kendisi zarar görmez ve daha uzun süre kullanabileceğiniz bir ürün haline gelir. Yatak yüzeyinde yastıklama etkisi yaratan ve yatağın yüksekliğini artıran ped detayı, hem eski hem de yeni yataklarla birlikte kullanılabilir.

Pedli Yatak Nedir Pedli Yatak Nedir

Pedli Yatakların Özellikleri Nelerdir?

Pedli yataklarda bulunan pedler, visko ve lateks gibi çeşitli materyallerden üretilir. Kullanılan bu materyallerin yoğunluğuna bağlı olarak pedlerin dolgunlukları modelden modele değişiklik gösterebilir. Genel olarak pedli yatakların özellikleri şunlardır:

  • • Pedli yataklar kendiliğinden bir pede sahip olduğu için iki katmanlı, dolgun bir uyku yüzeyi sunar. İstenildiğinde çıkarılıp takılabilen bu pedler, aynı ölçülerdeki başka yataklarda da kullanılabilir.
  • • Eskimiş ve deforme olmuş yatakları yeniden konforlu hale getirmek için farklı yatak pedi seçenekleri kullanılabilir. Direkt olarak kendiliğinden pedli bir yatak alındığında yatağın deforme olması zorlaşır.
  • • Yatak pedi bazı modellerde yatağın üstüne serilerek kullanılırken bazı modellerde ise fermuar detayı ile yatağa entegre edilmiş olarak sizlere ulaşır. Fermuar detayıyla sabitlenmiş pedli yataklarda pedin kayması, katlanması, çarşafın altında rahatsız edici bir doku oluşturması gibi problemler görülmez.
  • • Pedli yataklardan kolayca ayrılabilen pedler temizlik açısından kullanışlıdır. Özellikle çamaşır makinesinde yıkanabilen modeller istenildiği zaman, yıkama talimatlarına uygun olarak yıkanıp kurutulduktan sonra kısa bir sürede yeniden kullanıma hazır hale gelebilir.
  • • Pedli yataklarda bulunan pedler, farklı yatak türlerinin sahip olduğu işlevsel özelliklerin etkisini artırır. Uyku esnasında omurganın doğru bir şekil alması, vücut ağırlığının homojen bir şekilde dağıtılması, vücut tipine uygun sertlikteki uyku alanının oluşturulması, vücut ağrılarının önlenmesi, kan dolaşımının rahatlatılması gibi işlevlerde destekleyici özellik taşır.
  • • Lateks yatak pedi bulunan yataklar, doğal bir malzeme olan lateksten üretilir. Kendi içinde bulunan hava kanalları sayesinde hava geçişini kolaylaştıran bir özelliktedir. Hem yatak pedi, hem de yatak yüzeyi bu sayede havalanmış olur. Uyku sırasında terleme probleminin ortadan kalkmasını destekler. Küf, bakteri gibi oluşumların önlenmesinde etkili olur. Lateks yatak pedi kullanılan yataklarda yazları serin, kışları sıcak bir uyku ortamına sahip olabilirsiniz.
  • Visko yatak pedi kullanılan yataklar basınç dengesinin başarılı bir şekilde kurulmasını sağladığı için tercih edilebilir. Vücut şeklini alan visko özelliği ile omurganızın dik ve rahat bir pozisyonda kalmasına yardımcı olabilir.
Pedli Yatak Nedir Pedli Yatak Nedir

Pedli Yatak Nasıl Kullanılmalı?

Yatak kullanımında belli noktalara dikkat ettiğinizde yatağınızın kullanım ömrünü uzatmak mümkündür. Ayrıca hijyenik bir kullanım için de bazı püf noktalara dikkat etmeniz gerekir. Benzer durum pedli yataklar için de geçerlidir. Yatak yüzeyinden ayrılabilen pedler, birçok açıdan avantaj sağlarken bu pedleri en verimli şekilde kullanabilmek için bilmeniz gereken bazı ayrıntılar bulunur. Pedli yatak kullanımına ilişkin bilmeniz gerekenler ise şu şekilde sıralanabilir:

  • • Öncelikle doğru yatak ve ped seçimi yapılmalıdır. Yatış pozisyonunuz, sağlık gereksinimleriniz ve uyku alışkanlıklarınızı göz önünde bulundurarak sizin için en uygun yatak ve yatak pedi modelinin hangisi olduğunu belirlemeniz gerekir.
  • • Sizin için en uygun pedli yatak seçimini tamamladıktan sonra kurulumu düzgün bir şekilde yapmanız gerekir. Uyku konforu açısından yatak pedinin yatak ile tamamen uyumlu ölçülerde olması ve kusursuz bir şekilde yatak yüzeyini kaplaması önem taşır.
  • • Pedli yatakların kullanım ömrünü uzatmak için belli aralıklarla yatağın üstte kalan yüzeyini değiştirebilirsiniz. Pedli yatağınız çift taraflı kullanıma uygun ise yatak pedini ve yatak yüzeyini düzenli olarak çevirebilir, sürekli aynı yüzeylerin deforme olup çabuk yıpranmasını engelleyebilirsiniz.
  • • Pedli yatakların temizliği için istediğiniz zaman yatak pedini çıkarıp yıkama şansınız bulunur. Ancak sadece yatak pedinin yıkanması yeterli olmayabilir. Kullanım sıklığınıza bağlı olarak kendi belirleyeceğiniz aralıklarla yatak yüzeyini de temizleyebilirsiniz. Bunun için sabunlu su veya yatak yüzeyine zarar vermeyen deterjanları kullanabilirsiniz. Doğal yollarla temizlik yapmak için karbonat ve sirke gibi doğal bileşenlerden yararlanabilirsiniz.
  • Tek kişilik pedli yatak kullanımları temizlik yönünden kolaylık sağlaması nedeniyle çokça tercih edilmektedir. Aynı zamanda çift kişilik pedli yataklarda çifteler arasındaki hareket akışını engelleyerek rahat bir uyku deneyimi sağlar. 

Pedli Yatak Çift Taraflı Kullanılır mı?

Pedli yatak modellerinin büyük bir çoğunluğu tıpkı diğer yatak modelleri gibi çift taraflı olarak kullanıma uygundur. Bazı yatak modelleri mevsime göre iki farklı yüzey tasarımına sahiptir. Yazlık ve kışlık olacak şekilde mevsime ve oda sıcaklığına göre döndürerek kullanabileceğiniz bu yataklar hem yatağın daha uzun süre kullanılabilmesi hem de her sıcaklıkta konforlu bir uyku sağlaması nedeniyle avantajlıdır. Pedli yataklarda ekstra konfor sağlayan ped kullanımı sayesinde bu avantajlar ikiye katlanır. Çift taraflı olarak kullanılabilen pedli yataklarda maksimum işlevsellik ve konfor elde etmeniz mümkündür.

İstikbal’in fonksiyonel yatak modelleri arasında farklı büyüklüklerde pedli yatak modelleri bulunur. Sünger, ebat, kumaş ve teknik özellik açısından çeşitlilik sunan İstikbal’in zengin ürün gamına göz atarak, hayalinizdeki pedli yatak modeline kolayca ulaşabilirsiniz. Kişisel tercihlerinize uygun doğru yatağı bulmak için Uyku Test uygulamamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.