06-02-2024 13:20:52
Yatak Seçimi

Sırt Ağrısı için Yatak Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Her yaş grubunda görülebilen sırt ağrısı günümüz koşullarında pek çok kişinin ortak derdi. Farklı sebeplerle ortaya çıkan ve kişinin yaşam kalitesini etkileyen sırt ağrıları için yatak seçimin önemi sanıldığından daha büyüktür. Kişilerin rahat ve huzurlu bir uyku çekmesini sağlayan yatak modelleri aynı zamanda sırt ve bel ağrısı gibi pek çok sorunun etkilerini de hafifletebilir. Sizlerde hem kendiniz hem de aileniz için bu tarz bir arayıştaysanız İstikbal yatak modellerine bir göz atabilirsiniz.

Birbirinden farklı malzemeler ve tekniklerle hazırlanan bu yataklardan hangisinin size uygun olduğunu öğrenmek için kolayca gerçekleştirilebilen uyku testini yapabilirsiniz. Cazip ödeme seçenekleriyle anında sahip olunabilecek İstikbal yatak modellerini görmek için hemen şimdi web sayfamızı ziyaret edebilir, farklı yatak seçeneklerinin teknik özelliklerini öğrenebilirsiniz.

Sırt Ağrısı Neden Olur?

Sırt ağrısı günümüz koşullarında sık görülen rahatsızlıkların başındadır. Tek bir nedene bağlı olmayan bu ağrılar bazı durumlarda daha da şiddetlenebilir. En genel tanımıyla sırt ağrısının nedenlerinden bazıları şunlardır:

  • ● Yanlış yatak seçimi
  • ● Duruş bozuklukları
  • ● Ani, ağır yük kaldırmak
  • ● Kronik rahatsızlıklara bağlı sebepler
  • ● Uzun süreli hareketsiz çalışılan işler
  • ● Yanlış uyku pozisyonlarını tercih etmek/li>
  • ● Kas ağrılarının yarattığı baskı
  • ● Aktif olmayan bir hayat tarzı

Çeşitli gerekçelerle ortaya çıkan sırt ağrıları için doğru yatak seçimi yapılarak ağrılar azaltılabilir. Eğer sizlerde böyle sorunlarla baş ediyorsanız ve verimli bir uykuya hasretseniz İstikbal yatak modellerine bir göz atabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza yönelik yatak seçerek uyku kalitenizi artırabilirsiniz.

İyi Bir Yatak Neden Önemlidir?

Uyku günlük yaşamın getirdiği zorluk, yorgunluk ve stresle başa çıkabilmenin en doğru yoludur. Vücudun yeni gün için enerji toplamasında etkili olan yatak seçimi zihinsel, ruhsal ve fiziksel sağlık açısından önemlidir. Doğru uyku pozisyonu ve yatak çeşidiyle birlikte gündelik hayattan alınabilecek verim iki katına çıkabilir. Buna göre iyi ve konforlu bir yatak sizlere şunları sunar:

  • ● Omurgayı doğru olarak destekler.
  • ● Omuzların düz tutulmasında etkili olur.
  • ● Gece terlemelerini en aza indirger.
  • ● Vücudun şeklini destekleyerek ağrı sorunlarının önüne geçer.
  • ● Fiziksel olarak daha dinç uyanmayı sağlar.
  • ● Kesintisiz ve sorunsuz uyku kalitesini sunar.
  • ● Gelişim çağındaki çocukların sağlıklı gelişimine katkıda bulunur./li>
  • ● Kronik rahatsızlıklara bağlı olarak ortaya çıkan sırt ve bel ağrılarının şiddetini hafifletir.
  • ● Alerjiyi tetiklemez.
  • ● Dayanıklı ve uzun ömürlü oldukları için yıllarca sorunsuz kullanılabilirler.

İyi ve doğru bir yatak seçiminde destek alabileceğiniz İstikbal sayesinde uyku konforunu düşüren her sorun için farklı bir yatak modeli incelenebilir. Örneğin gece terlemeleri yaşayan ve bu sebeple uyku kalitesini sağlayamayan kişilere sunulan Stress Free Yatak gibi modeller oldukça işlevseldir. Tek kişilik ya da çift kişilik olarak tercih edilen çeşitli modeller arasından size uygun olanı seçebilirsiniz.

Sırt Ağrısı için Yatak Seçimi Nasıl Olmalı?

Birbirinden farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan sırt ağrılarında yatak seçimi çok önemlidir. Pek çok kişinin göz ardı ettiği yatak seçimi verimli ve kaliteli bir uykunun ilk adımıdır. Özellikle birbirinden farklı vücut özelliklerine sahip çiftler için son derece önemli olan yatak seçiminde bazı noktalara dikkat edebilir. Buna göre sırt ağrısı için yatak seçiminde şunlara dikkat edilebilir:

  • ● Çok sert ya da çok yumuşak yataklar sırt ağrısı yaşayanlara önerilmez. Böyle yataklar vücut hareketlerine göre doğru şekil alamadığı için sırt ağrılarına uygun değildir.
  • ● Yumuşak yataklar ilk etapta çok uygun gibi görülse de kişinin doğru uyku pozisyonunu kısa sürelerde bulmasına zemin hazırlayamaz. Uyku pozisyonu bulamayan vücut tüm gece bu pozisyonu arayacağı için uyku kalitesi giderek düşer.
  • ● Terleten ve nem emici özelliği bulunmayan yataklardan uzak durulmalıdır. Terleme sırt ağrılarının artmasına, dinç ve sağlıklı uyku düzenin bozulmasına neden olabilir.

Sırt Ağrısına İyi Gelen Yatak Modelleri

Sırt ağrısı çeken kişiler için birbirinden farklı yatak modellerini sunan İstikbal’in Viscofleks Yatak modeli sıklıkla kullanıcılar tarafından tercih edilir. Vücudu sarma özelliğiyle öne çıkan bu yatak modeli her tarz uyku pozisyonuna uyum sağlar. Vücudun kaslara yaptığı baskıyı önlediği için sırt ağrılarının sebep verdiği uykusuzluk sorunlarının önüne geçmeyi destekleyebilir. Sizlerde birbirinden farklı özellikleriyle ön plana çıkan visco yatak modelleri için size en yakın İstikbal mağazasını ziyaret edebilirsiniz.

Visco yataklar dışında sırt ağrısı için en çok tercih edilen ikinci yatak türü doğal yataklardır. Doğal malzemeler kullanılarak hazırlanan bu yatakların en önemli özelliği terleme sorunlarına çözüm oluşturmasıdır. Üşüme ya da terlemeye bağlı olarak gerilen vücut kasları genellikle kasılarak ağrılara sebep olur. Böyle bir sorun nedeniyle sırt ağrısı çeken kişiler doğal yatak modellerine odaklanabilir.

İstikbal’in visco modelleri arasında yer alarak çift yönlü kullanımı olan Royal Exclusive Yatak modeli son yıllarda çok tercih edilen modellerdendir. Vücut hatlarını sararak konforlu bir uykunun kapılarını aralayan bu model çıkarılabilir ped kısmıyla kolay temizleme imkânı da sunar. Kolay temizlenebilir özelliğiyle ön plana çıkan bu yatak orta sertliktedir.

Sırt Ağrısına Neden Olan Yataklar Nelerdir?

Sırt ağrısı kimi zaman kullanılan yatağın özelliklerinden kaynaklanabilir. Verimli, sorunsuz ve kaliteli bir uyku için mutlaka dikkat edilmesi gereken yatak çeşitleri kendi arasında farklı türlere ayrılır. Vücudu saran, terletmeyen, orta sertlikteki yataklar sırt ağrıları için uygundur. Ancak sırt ağrısına sebebiyet veren yataklar yakından incelenirse çok sert yataklar ilk sırada yer alır. Çoğu kişi sert bir yatakta uyumaktan hoşlansa da sert dokudan hazırlanan yatak modelleri vücudu saramaz. Açıkta kalan vücut hatları uyku pozisyonuna da bağlı olarak şiddetli sırt ağrılarına zemin hazırlayabilir.

Sadece sert değil yumuşak yataklarda sırt ağrıları için sorun teşkil eder. Fazlasıyla yumuşak olan yatak modelleri kişinin uykuya dalmasını zorlaştırır. Vücut tüm gece boyunca uyku pozisyonu arayacağı için yorgun, stresli ve sorunlu bir güne başlamanıza neden olur. Seçimi son derece önemli olan yaylı yatak modelleri için hemen şimdi İstikbal web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Önemli Bilgi

Bu yazıdaki bilgiler genel amaçlı olup, sadece internet kaynaklarından elde edilen bilgilerle yazılmıştır. Kişisel sağlık durumunuzla ilgili kesin ve güvenilir bilgiler almak için lütfen bir sağlık profesyoneli veya doktora danışınız. Bu yazı, genel bilgilendirme amacı taşımaktadır ve bireysel durumunuzla ilgili özel tavsiyeler içermemektedir. Sağlık konularında her zaman uzman bir doktordan tavsiye almanız, doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmanız için en iyi yoldur.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.