06-02-2024 09:04:03
Slow Living Akımı Nedir

Slow Living Akımı

Slow Living, hayatta en çok değer verdiğiniz şeylerle daha uyumlu ve bilinçli bir şekilde yaşamanıza yardımcı olan genel bir zihniyettir. Her şeyi doğru hızda yapmayı teşvik eden Yavaş Yaşama akımı, işleri daha hızlı yapmak yerine doğru bir şekilde yapmaya odaklanır. Genellikle yaşam hızını düşürmek, gün içinde daha az şey yapmak ve sizin için değerli olan şeylere doğru miktarda zaman ayırmak anlamına gelir. Slow Living akımını uygulayanlar, günlük temposunu düşürerek kasıtlı bir şekilde gerçek değerlerini yaşamanın odak noktasına yerleştirir. İnsanın öz farkındalığını geliştirmeye odaklanan akım, kendiniz ve dünya için daha bilinçli kararlar vermenizi teşvik eder. Slow Living akımı, gün içinde sürekli olarak meşgul olmanın başarılı ya da önemli olmakla eş anlamlı olduğunu düşünen genel yargıyı reddeder. Temelde mevcut ve anda olmak anlamına gelen akım, nicelikten çok niteliğin önemini vurgular. Daha yavaş bir yaşama şeklini benimsemek, sürekli olarak yeni şeyler yapmaya çalışmayı ve gereksiz uğraşlarla zihni meşgul etmeyi engelleyerek derinlemesine düşünmek için günlük hayatta insanın kendisine yer açmasını mümkün hale getirir.

Slow Living Tam Olarak Ne Anlama Gelir? Günlük Hayata Etkisi Nedir?

Slow Living, kelimenin tam anlamıyla insanları daha yavaş bir şekilde yaşamaya teşvik eden bir akımdır. Akım 1980’lerde İtalya’da başlasa da 2004 yılında Carl Honore isimli bir yazarın Yavaşlığa Övgü isimli kitabı yayınlamasıyla Slow Living ana akım haline gelir. Slow Living, pandemiyle beraber tekrar popülerleşerek geniş bir kitle tarafından benimsenmeye başlanır. Anlamlı hobiler edinme, doğa ve insanın kendisiyle yeniden bağlantı kurma arzusu sonucunda daha fazla kitleye ulaşan Slow Living, temelinde hayatın tadını çıkarmayı öğütler. İnsanların kendisi için neyin önemli olduğunu değerlendirmesini sağlayan Yavaş Yaşama akımı, bazı kişilerce hızlanmanın en iyi yolu olarak nitelendirilir. Yavaş yavaşladıkça asıl önemli olan değerlerin üzerinde durulacağı için insanlar hayatın karmaşasında gözden kaçan detaylara daha iyi bir şekilde odaklanabilir.

Slow Living, bir yaşam tarzı olduğu için dekorasyonda da etkileri görülür. Yavaş yaşamaya evden başlanması gerektiği için evinizin dekorasyonunu da bu tarza uygun bir şekilde şekillendirmeniz gerekir. Slow Living, özünde küçük şeyleri kutlayan bir yaşam biçimi olduğu için evlere de bu kutlamanın getirilmesi gerektiği savunulur. Bu anlayışa göre hayattan zevk almak için iç mekanların da rahatlayabileceğiniz huzurlu ortamlar haline gelmesi gerekir. Başkalarıyla bağlantı kurmak, kendinize bakmak ve asıl önemli olan değerlere odaklanmaya ilk olarak evinizin tasarımından başlamalısınız. İstikbal’in geniş koleksiyonunu inceleyerek Slow Living akımına uygun mobilyalara kolaylıkla erişebilir, sizin için önemli olan ortamı kolay bir şekilde oluşturabilirsiniz.

Slow Living, her gün mutluluğu bulmak ve eğlenmek için dış dünyanın karmaşasından uzaklaşabileceğiniz alanlar oluşturmanızı teşvik eder. Pratik, konforlu, güzel ve kişisel zevklerinize uygun olan iç mekanlar, Yavaş Yaşama mottosunu benimsemenize yardımcı olabilir. Temelinde sakinleştirici bir ortam oluşturmak yatan Slow Living, evlerinizin her odasına uygulayabileceğiniz dekorasyon ipuçları içerir. Yavaş yaşayan bir ev oluşturmak ve Slow Living kavramını bir yaşam tarzı olarak benimsemek istiyorsanız evlerinizi buna uygun olacak şekilde dekore etmeye başlayabilir, karmaşadan uzak huzur verici bir ortam oluşturabilirsiniz.

İç Mekanlarda Slow Living Dekorasyonu Nasıl Uygulanır?

İç mekanlarınızı Slow Living akımına uygun olacak şekilde kolaylıkla dekore edebilirsiniz. İç mekanlarınıza Yavaş Yaşama akımının etkilerini kazandırmak istiyorsanız rahatlama ve eğlenceye önem veren bir dekorasyon anlayışı benimsemeniz gerekir. Yavaş yaşayan bir ev dekore etmek istiyorsanız dış dünyanın koşuşturmacasını geride bırakabileceğiniz bir alan hedeflemelisiniz. Evinizin bir birey olarak kişiliğinizi yansıtmasını istiyorsanız iç mekanlarınızı İstikbal’in geniş ürün yelpazesi sayesinde sizi tanımlayacak şekilde tasarlamaya başlayabilirsiniz.

Slow Living akımına göre eviniz günlük yaşamdan uzaklaşabileceğiniz bir sığınak, üzerinizdeki baskıyı atmanıza yardımcı olacak bir yer olmalıdır. İç mekanınızda sakin bir ortam oluşturarak bedeninizi ve zihninizi rahatlamaya teşvik ederek kendinizi iyi hissetmeye başlayabilirsiniz. İstikbal’de bulunan ürünleri incelemeye başlamadan önce sizin için evinizde neyin önemli olduğunu belirlemeniz gerekir. Sizi yansıtan ve besleyen bir ortam oluşturmak istiyorsanız nasıl bir dekorasyon istediğiniz üzerine düşünmek için zaman ayırmalısınız. Minimalizm ile bazı açılardan benzerlik gösteren Yavaş Yaşama dekorasyonu, evinizdeki gereksiz eşyalardan kurtulmanız konusunda sizi teşvik eder. İlk olarak evinizde mümkün olduğunca doğal aydınlatma kullanmaya dikkat etmeniz gerekir. Bir kavram olarak Slow Living, kişileri stresten ve kaostan kurtarmayı amaçlar. Hem zihinsel hem de fiziksel sağlıkla güçlü bağlara sahip olan kavram, doğru aydınlatmanın rahatlatıcı ve davetkar bir alan oluşturmada önemli bir yere sahip olduğunu belirtir.

Mümkün olduğunca doğal ışıktan yararlanmaya çalışarak odalarınızın daha ferah, büyük ve aydınlık görünmesini sağlayabilirsiniz. Sizi rahatlatan ve yansıtan tablo ya da afişlerle evlerinizin bazı duvarlarını süsleyerek Slow Living yaşam tarzını iç mekanlarda değerlendirebilirsiniz. Fakat bu işlemi duvarlarınızı aşırı kalabalıklaştırmadan gerçekleştirmeniz gerekir. Günün sonunda dinlenmek için kendinize rahat bir alan oluşturmayı unutmamalısınız. İstikbal’deki koltuk takımları ya da TV koltuklarını inceleyerek rahat ve konforlu alanlar oluşturmak için ihtiyaç duyabileceğiniz mobilyalara kolay bir şekilde erişebilir, Yavaş Yaşama akımını evlerinize pratik bir şekilde uygulayabilirsiniz.

Slow Living Akımının Ev Dekorasyonlarına Etkisi

Yaşamın her alanıyla bağlantılı bir kavram olduğu için Slow Living akımının ev dekorasyonuna etkisi de büyüktür. Antikaları ya da karmaşık olmayan süs eşyalarını kullanarak oturma alanlarınızı kişiselleştirebilir, etrafınızı kendinizi iyi hissedebileceğiniz eşyalarla doldurabilirsiniz. Vintage parçaları çağdaş mobilyalarla kombinleyerek eski ve yeni arasında kontrast oluşturarak daha dengeli bir ambiyans oluşturabilirsiniz. Bununla beraber Slow Living akımını benimsemek istiyorsanız evlerinizde doğal malzemelerden üretilen sürdürülebilir mobilyalar kullanmayı düşünmeniz gerekir. İstikbal’de bazalardan koltuklara, masalardan sandalyelere kadar doğal malzemelerden üretilen birçok ürün arasından ihtiyaçlarınıza uygun olanı kolaylıkla bulabilir, evlerinizin natürel bir görünüm kazanmasını sağlayabilirsiniz. Yavaş Yaşama akımı, aynı zamanda renklerin psikolojisiyle de ilgilenir.

Slow Living akımı için genellikle birbiriyle çatışabilecek güçlü renklerden uzak durmanız gerekir. Pastel tonların ya da güçlü renklerin yumuşak tonlarını kullanarak evlerinizi dekore edebilir, yavaş yaşayan bir evi kolaylıkla tasarlayabilirsiniz. Ayrıca mutfak ve oturma odası gibi bir evin merkezi haline gelen odalarda işlevselliği öne çıkarmanız önerilir. Trendi uygulamak için nereden başlamanız gerektiği konusunda karar veremiyorsanız evinizin işlek noktalarını başlangıç noktası olarak belirleyebilirsiniz. Örneğin, İstikbal’de bulunan yemek masası, sandalyeler ve vitrin gibi ürünlerle mutfaklarınızı ihtiyaçlarınıza uygun ve modern bir şekilde dekore edebilir, yavaş yaşayan evin sunduğu avantajları değerlendirebilirsiniz. Dağınıklığı ve karmaşayı ortadan kaldırmak için azın çok olduğu anlayışını benimseyerek evlerinizi minimal bir şekilde dekore edebilirsiniz. Dağınıklık strese neden olabileceği için Slow Living akımına uyumlu olan evlerde düzenin kurulması oldukça önemlidir. Salonlarda sehpalardan, yatak odalarında dolaplardan, ev girişlerinde dresuarlardan ve mutfaklarda yemek masalarından yardım alarak Slow Living yaşam tarzını evlerinize getirebilirsiniz.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.