06-02-2024 08:55:18
Avangart Tarz Dekorasyon

Trend Ev Dekorasyon Stilleri: Avangart Tarz

Avangart Tarz Nedir ?

Avangart dekor, dünyanın en yenilikçi, özgün stillerinden biri arasında yer alır. Avangart tarzda sandalye, kanepe ve masaların tamamı basit, düz çizgilere sahip olmalıdır. Bu özellikler, avangart tarzı modern tarzın dalgalı geçişlerinden ayıran yegâne karakteristik özelliklerdir. Klasik Avangart mobilya takımı kullanmanın ardında yatan düşünce, karmaşadan ziyade ev sahibine alan açmakla ilgilenir. Dekorunuzu basit ve fonksiyonel objelerle sınırladığınızda kendinize alan açabilirsiniz. Minimalizm tınıları taşısanız da fonksiyonu ne olursa olsun minimalizmin her şeyi gözden çıkarmaya yönelik kaygısını benimsemezsiniz. Ayrıca, avangart tarz döşemede duvarları çıplak bırakmak ve yalnızca renklerle oynama yapmak önem taşır. Evinizi avangart tarzda dekore etmek evinize karakter ve sadelik katacaktır.

Avangart Tarzın Zaman İçerisinde Gelişimi

Avangart sanat, yirminci yüzyıl sanat anlayışında önemli bir rol oynadı. Avangart sanatın 1850'lerde, erken sosyalist fikirlerden güçlü bir şekilde etkilenen Gustave Courbet'in gerçekçiliği ile başladığı söylenebilir. Bunu modern sanatın birbirini izleyen hareketleri izledi ve avangart terimi aşağı yukarı “modern” ile eş anlamlıdır. Ancak avangart, ilerleyişin, keşfin, yeniliğin ve zamanının oluşturma biçimlerinin ilerisinde var olan herkesin ve her şeyin sembolü hâline geldi. Şimdi, dekoratif olarak da hayatımıza adım atan avangart tarzın dekorasyondaki rolünü birlikte inceleyelim.

Avangart Ev Tarzının Temel Parçaları

  • · Sadelik, avangart ev dekorasyonunun kalbini oluşturur. Tek bir alan için yalnızca iki veya üç renk (siyah – beyaz, kahverengi – gri gibi nötr renkler, beyaz – mor ve koyu mavi – gri) kullanılması gerekir.
  • · Yuvarlak, asılı kapaklı lambalar bir alanı yumuşatır. Örneğin, kesik piramit şeklindeki lambalar da harika bir seçim olabilir. Lamba seçiminde duvar ve mobilyalarınızla uyumlu bir seçeneğe yönelmeniz önerilir.
  • · Çerçeveli nesneleri mekânınızda dikkat çekmesi ve yüzeyleri genellikle çıplak bırakabilmek için duvara asabilirsiniz. Manzaralar, soyut, kübist, dışavurumcu sanat gibi seçenekler arasında tamamı iyi birer seçenek olarak karşımıza çıkar.
  • · Aklınıza gelebilecek hemen hemen her bitki yaşam alanınıza sadelik katacak ve odanızı tazeler. Ayrıca, biraz yeşillik alanın daha doğal hissettirmesine neden olur.
  • · Kavanoz, resim çerçevesi, mum ve TV gibi objeler basit çizgilerden ve geometrik şekillerden oluştukları takdirde odalarınızda bir denge oluşturmanızı sağlar.
  • · Avangart mobilya ile döşenmiş bir evde yaşamak istiyorsanız evinizin içinde doğal aydınlatma kullanmanız gerekir. Büyük pencereler, ışığın evinizdeki her odaya girmesine ve evinizde bulunan şekilleri ve renkleri vurgulamasına izin verir.
  • · Avangart aksesuarlarda yakalamak isteyeceğiniz birincil hedefler arasında bir odadaki ışığı yumuşak tutmak, ona alternatif, rahat bir his vermektir. Bu tür bir aydınlatma, sizde ve misafirlerinizde rahatlık ve sakinlik hissi uyandırır.

Avangart Tarz Neden Bu Kadar Sevildi?

Avangart mimari, yaşam alanı oluşturmak için duvarları ve tavanları bir araya getirmekten daha fazlasını yapar. Ev tasarımlarını sanata dönüştürür. Avangart sanat, zarif ve romantikten de olabilir güçlü ve fonksiyonel de olabilir. Karakteri ne olursa olsun, avangart mimari her zaman şaşırtıcı ve ender bir dekorasyon fikri olarak kalır.

Avangart bir tasarımın bir kitleyi yakalama yeteneği, güçlü sınırlarında yatar. Bu tarzda hiçbir şekilde yumuşak bir geçiş bulunmaz. Kenarlar, eğriler veya düz çizgiler, kesin ve keskindir. Bu kenarlar mimaride, mobilyalarda veya daha küçük tasarım öğelerinde görünebilir.

Renk, avangart tarzın ayrılmaz bir parçasıdır. Sessiz, geçişli ve yumuşak tonların bu tarzda yeri yoktur. Renkler sağlam ve cesurdur. İstediğiniz renkleri kullanabilir ve birleştirebilirsiniz, ancak avangart tarzda genellikle öncelikli olarak düz renkler tercih edilmelidir. Bunun nedeni ise renklerden ziyade renklerin arasındaki ayrımlardan kaynaklanır.

Avangart tasarımda geometrik şekiller ön plana çıkar. Dört ana şekli kullanmanız gerekir: kareler, daireler, üçgenler ve dikdörtgenler. Zekice tasarlanmış avangart mobilya takımı bulunan bir oda, en az iki geometrik şekli birleştirir. Geometrik şekillerin birleşimi, geometrik şekillerde boyanmış albenili bir duvarla veya mobilyalar, duvara yönelik işlemler veya aksesuarlarla yapılabilir.

Mobilyalarınız ve diğer tasarım öğeleriniz istediğiniz kadar keskin değilse sıra dışı bir özellik duvarı seçin. Üç boyutlu duvar kurulumları avangart odalar için iyi bir seçim hâline gelebilir, ancak basit ahşap kesikler kullanarak bütçenize daha uygun bir dekorasyon da yapabilirsiniz.

Evinizde kullandığınız mobilyalar odalarınızın karakter gelişimine katkıda bulunur. Avangart bir hikâyede klişe karakterler istemezsiniz. Avangart aydınlatma armatürleri sadece odayı aydınlatmakla kalmaz. Dikkat çekerler. Temsil ettikleri çarpıcı sanatsal detaylarından dolayı odanızda parlayabilirler; Bununla birlikte, Avangart bir aydınlatma armatürü de tamamen sıradan bir şekle ve stile sahip olabilir, ancak şaşırtıcı bir boyuta sahip olabilir.

Avangart mobilya takımları iddialı tercihler yapabilen ve konfor alanını terk edebilen kişilerin kelimenin tam anlamıyla cesaret edebileceği bir tarzdır. Karakteristik özelliklerinin evine de yansımasını isteyen ev sahipleri, avangart mobilya modelleri seçeneklerini tercih edebilirler. Klasikten şaşmayan ancak hayatında değişiklik istemekten de geri kalmayan kişilerin tercihi de yine aynı şekilde klasik avangart mobilya modelleri olabilir. Günümüzde yaygınlaşan modern, minimalist ve beyaz ışıklarla yoğunlaştırılmış ev dekorları arasında avangart tarzın sadeliğini korurken yavan kaçmaması tercih sebepleri arasında yer alır.

Avangart Tarzının Hissettirdikleri

Avangart, geleneksel tarz türlerini kıran sinirli, sanatsal bir tarz olarak bilinir. Avangart genellikle yenilikçi, cüretkâr olarak nitelendirilir ve tüm tasarım kurallarını ihlal eder. İç tasarımda bir evin tasarımını şekillendirir ve bir evi sanata dönüştürür. Alışılmadık ve sıra dışı olanı seviyorsanız, evinizi benzersiz ve modaya uygun hale getirmek için basit ipuçlarını takip edin. Basit olduğu kadar akılda kalıcı avangart tarzın hayatınızda ne çeşit etkileri olacağını deneyerek görün.

Her şeyin uyumlu olmaması gerektiğini öğrenmekle başlayabilirsiniz, uyumsuzluğun kendi içerisinde bir uyum içinde olduğunu görmek avangart tarza olan bakış açınızı değiştirebilir. Resmi her zaman sınırları içerisinde görmemeye çalışabilirsiniz, sınırlardan taşırarak baktığınızda elde edeceğiniz sonucun daha farklı ve çarpıcı olduğunu görebilirsiniz. Bir galeride karşılaştığınız soyut resimler size hitap etmese bile evinize konuk olan bir misafir için akılda kalıcı bir unsur hâline gelebilir. İlham verici olan siz olun!

Renk kullanımı bir ortama girdiğinizde fark edilen ilk unsurlar arasında yer alır. Renklerde deneysel olmanız, canlı ve cesur davranmanız avangart tarzın ruhunu yansıtır. Tıpkı renkte olduğu gibi, avangart mobilyalar beklenmedik bir adım atmanızı sağlar. Görünürde alakasız olan ancak bir araya geldiğinde mantıklı olmasına gerek olmayan objeleri yan yana koyabilirsiniz. Örneğin, kırmızı bir mutfak fırının yanında kitap rafı yer alabilir ve bu dekorasyon şeklinin bir mantığa gerek duymadığını açıklayabilirsiniz.

Teknoloji, ev dizaynında yıllar içerisinde yerini sağlamlaştırır. Komut alabilen özellikleri ve avangart mobilyaları evinize entegre edebilirsiniz. Hayatınızı kolaylaştırırken bir yandan da geleneksel sadelik anlayışını yıkabilirsiniz.

Her şeyin mükemmel olmasına gerek yok. Beklenmedik bir yenilik, evinize karakter katmanın anahtarıdır. Farklı türleri karıştırmak ve güzel, tutarlı bir görünüm oluşturmak avangart tarzın ruhunu oluşturur. Söz konusu gelenekseli yıkmak olduğunda, avangart aslında anarşist bir tarzdır. Aykırı ve kalıplara sığdırılamayan anlayışıyla hayata ve yaşam stilinize bakış açınızı yeniden şekillendirebilir.

Bu içeriği paylaş:
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.