06-02-2024 11:48:35
Orta Sehpa Dekorasyon Önerileri

Salonunuzu Tamamlayan Orta Sehpa Dekorasyonu Önerileri

Evin en çok kullanılan yeri olan salon, kuşkusuz ki rahat ve kullanışlı olmalı. Salon yalnızca evin fertleri tarafından değil, pek çok misafir tarafından da ziyaret edilir. Özellikle bol eşyaya sahip evler içinse salonda bulunan orta sehpa kritik bir öneme sahiptir. Orta sehpa, hem pek çok eşyayı içinde barındırmalı ve böylece salonu daha tertipli bir hale getirmeli hem de salonu daha şık bir hale getirmeli. Peki, orta sehpanızı daha şık bir hale getirmek için neler yapılabilir?

Salonunuzun ortasında yer aldığı için oldukça göz önünde olan orta sehpanızı dekore ederek daha şık ve göz alıcı bir hale getirmeniz mümkün. Böylece her gün içinde bulunduğunuz, arkadaşlarınız ya da ailenizle keyifli vakit geçirdiğiniz salonunuzu daha zarif bir hale getirebilirsiniz. Salonunuzu daha yaşanılabilir kılmak için orta sehpanızı mumlarla ya da çiçeklerle süsleyebilirsiniz. Başka neler yapabileceğinizi ve orta sehpa seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini gelin beraber öğrenelim.

Salon Orta Sehpa Dekorasyonunda Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Salonunuzun havası tamamen değiştirebilecek olan orta sehpanızı dekore ederken dikkat etmeniz gereken birkaç detay vardır. Bu detayları göz önüne alarak orta sehpa dekorasyonu yaparsanız çok daha şık ve kullanışlı bir salona sahip olabilirsiniz.

  • ● Orta sehpanızı çok doldurmayın. Güzel bulduğunuz her şeyi orta sehpanızı dekore etmek için kullandığınızda bir karmaşaya sebep olabilirsiniz. Karışık bir orta sehpa da kullanışlı ve şık olmaktan çıkıp göz yoracaktır. Bu yüzden dekorasyonunuzu minimal derece tutmanız en iyisi olacaktır.
  • ● Orta sehpaları çiçeklerle süslemek istiyorsanız ancak yapay çiçek kullanmak istemiyorsanız, çiçekleri düzenli olarak değiştirmeye özen gösterin. Kesilmiş ve vazoda sergilenen çiçekler belirli bir süre sonra solacaktır. Solmuş çiçeklerle süslenmiş bir orta sehpa da pek güzel durmayabilir. Bu yüzden ya çiçeklerinizi düzenli olarak tazeleyin ya da saksıda bir çiçek tercih edin.
  • ● Orta sehpa yalnızca süs olarak kullanılmadığı için orta sehpanın yüzeyini tamamen kaplayan dekorasyon ürünlerinden uzak durun. Bu ürünler orta sehpanızın işlevselliği düşürecektir. Orta sehpanızı süslediğiniz dekorasyon ürünleri ailenizle ya da arkadaşlarınızla birlikte yemek için hazırladığınız atıştırmalıklara ve içeceklere yer bırakmalı.
  • ● Evde küçük çocuğunuz varsa ya da evcil hayvan besliyorsanız keskin ya da kolay kırılabilen eşyaları orta sehpanıza koymamanızı öneriyoruz. Böylece olası kazaları önlemiş olursunuz.
Orta Sehpa Dekorasyon Önerileri Orta Sehpa Dekorasyon Önerileri

Orta Sehpa Çeşidine Göre Dekorasyon Önerileri

Orta sehpaların pek çok çeşidi bulunur. Orta sehpa çeşitleri sizin bazı ihtiyaçlarınızı karşılamak için ya da görsel olarak size hitap etmesi için üretilir. Ayrıca orta sehpalar farklı boyutlara da sahip olabilir. Salonunuza en uygun orta sehpa modelleri ve boyutlarını inceleyerek istediğiniz konforlu ve şık salona ulaşabilirsiniz.

Orta sehpaları çeşitlerine ve renklerine göre farklı şekilde dekore edebilirsiniz. Örneğin; ayakları kıvrımlı ve desenli bir orta sehpanız varsa daha sade bir şekilde dekore ederek bir kontrast oluşturabilirsiniz. Ya da mermer tabana sahip orta sehpalar için altın detaylı vazolar ve bibloları tercih edebilirsiniz.

Ahşap Orta Sehpa Dekorasyonu İpuçları

Ahşap orta sehpa dekorasyonu yaparken renk uyumuna dikkat etmek isteyebilirsiniz. Örneğin; İstikbal Molde orta sehpa gibi ahşap orta sehpaları dekore ederken ahşap renklerini sık kullanmaktan kaçınmak ve bunun yerine beyaz ya da siyah gibi renklere odaklanmak isteyebilirsiniz. Böylece orta sehpanın ahşap rengiyle dekoratif ürünlerin rengi arasında bir kontrast oluşturabilir ve daha şık bir salona sahip olabilirsiniz.

Ahşap orta sehpanızı dekore etmek için kullanabileceğiniz ürünlerden biri de deniz yıldızı şeklinde dekoratif objelerdir. Pek çok renkte üretilen bu objelerden evinizin ambiyansına en çok uyanı seçebilir ve yaratıcılığınızı açığa çıkarabilirsiniz.

Cam Orta Sehpa Dekorasyon Fikirleri

Cam orta sehpa dekorasyonu yapmak için dekoratif kitaplardan faydalanabilirsiniz. Dekoratif kitapları sevdiğiniz konulardan seçtiğiniz takdirde evinize gelen misafirlere ilgi alanlarınız hakkında fikir vermiş olursunuz. Böylece hobileriniz ve ilgilendiğiniz konular hakkında derin ve keyifli bir sohbete girme şansını elde edersiniz. Dekoratif kitapların üstüne kokulu mum ya da vazo ekleyebilir ve salonunuzun zarifliğini arttırabilirsiniz.

Cam orta sehpanızın işlevselliğini arttırırken şıklığına şıklık katmak isterseniz çift katmanlı bir orta sehpa kullanabilirsiniz. Üst kısmı cam olduğu için alt kısma koyduğunuz dekoratif kitapları ve zarif kaseleri görebilirsiniz. Ayrıca daha çok yeriniz olduğu için cam orta sehpanızın kullanışlılığı da artacaktır.

Yuvarlak Orta Sehpa ile Şıklığı Yakalayın

Kare ya da dikdörtgen orta sehpaların yanında süslemesi daha güç gözükebilen yuvarlak orta sehpaları geometrik şekillere sahip objelerle süsleyebilirsiniz. Yuvarlak orta sehpa dekorasyonu yaparken orta sehpanızın büyüklüğünü hesaba katarak işlevsel bir alan elde edebilirsiniz.

Yuvarlak orta sehpa dekorasyonu yaparken kullanabileceğiniz bir yöntem de gruplama yöntemidir. Dekoratif kitapları birkaç parçaya bölüp üstlerine kokulu mum ya da ufak bir vazo koyarak düzenli ve şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Kare Orta Sehpa ile Modern Bir Dokunuş

Kare orta sehpalar geniş salona sahip olanların tercih ettiği ve salonunuza modern bir görünüm katan orta sehpa çeşitleri arasında yer alır. Kare orta sehpa dekorasyonu sırasında dikkate almanız gereken en önemli konu evinizin genel ambiyansıdır. Keskin görünümü nedeniyle her eve uyum sağlamakta güçlü çeken kare orta sehpalar klasik tarzda döşenmiş evler için ideal bir seçim olabilir.

Kare ve büyük orta sehpa dekorasyonu yapmak istiyorsanız star bir parça seçerek işe başlayabilirsiniz. Seçtiğiniz star parça; büyük ve görkemli bir vazo ya da diğer dekorasyon ürünlerinden farklı ve göz alıcı bir obje olabilir. Örneğin; kare ve beyaz orta sehpa dekorasyonu yaparken kullanabileceğiniz star parça zıt renkte bir mum ya da bir grup kitap olabilir.

Kontrast yaratırken ve dikkatleri seçtiğiniz star parçanın üzerine çekerken ürünün eğreti durmadığından ve salonunun ambiyansını bozmadığından emin olmayı ihmal etmeyin. Kare orta sehpalar arasından hangisini seçeceğinize karar veremediyseniz İstikbal Mary orta sehpa modelini önerebiliriz.

Orta Sehpa Dekorasyon Önerileri Orta Sehpa Dekorasyon Önerileri

Orta Sehpa Dekorasyon Fikirleri ile Evini Kişiselleştir

İstikbal dekorasyon fikirleri orta sehpa dekorasyonunu oldukça kolay bir hale getiriyor. Bu sayede evinizi kişiselleştirirken yorulmanıza gerek kalmıyor. Karakterinizi yansıtmak için kullanabileceğiniz pek çok yöntem var. Minimal bir insansanız orta sehpanızı yalnızca bir vazo ya da mumla dekore edebilirsiniz. Bu sayede evinizin tarzınızı en iyi şekilde yansıtabilirsiniz.

Orta Sehpa Mum Dekorasyonu

Orta sehpa dekorasyonu yaparken en çok kullanılan ürünlerden biri mumdur. Hem kokulu hem de kokusuz seçenekleriyle insanları kendisine çeken mumlar, pek çok renk ve şekilde karşınıza çıkabilir. Mum çeşitleri arasında seçim yaparken orta sehpanızın rengini, desenini ve boyutunu göz önünde bulundurmanız işinizi kolaylaştıracaktır.

Orta sehpanızı mumla dekore ettiğiniz zaman evde bulunan küçük çocukların ya da evcil hayvanların ulaşabileceğini unutmamalısınız. Bu yüzden mumu her zaman yakmamalısınız.

Orta sehpanızı kokulu mumla dekore etmeye karar verdikten sonra kokuya karar vermelisiniz. Eviniz daha ferah ve iç açıcıysa serinletici bir koku tercih edebilirsiniz. Ayrıca birden fazla mum kullanmak istiyorsanız kokuların karışmaması için hepsini aynı anda yakmamayı unutmayın.

Bu içeriği paylaş:
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.